Behandeling – Mondzorgkliniek Olst – Olst

Behandeling

Het sealen van de kiezen

De kauwvlakken van de kiezen kunnen diepe groeven hebben. Als het moeite kost om deze groeven goed schoon te houden, kan de assistente de kiezen sealen. Dit betekent dat er een kunststoflak op de kiezen komt waardoor de kans op cariës aanmerkelijk afneemt. De volwassen kiezen worden preventief geseald.

Het aanbrengen van fluoridelak

Een fluoridebehandeling kan alle vlakken van de tanden en kiezen beschermen. Fluoridelak bevat een fluorideconcentratie die veel hoger is dan bij een doorsnee tandpasta. De lak droogt automatisch op en geeft nog urenlang fluoride af aan de tanden. Wij adviseren een fluoridebehandeling bij elke halfjaarlijkse controle voor kinderen tot 18 jaar.

Een zuurinstructie

Suiker en zuren in eten en drinken kunnen het glazuur van het gebit aantasten. Het gebit herstelt zich na verloop van tijd door de neutraliserende en beschermende werking van het speeksel. Als uw kind teveel eet- en drinkmomenten op een dag heeft, krijgt het gebit te weinig kans om te herstellen. Het glazuur lost op en eenmaal verdwenen glazuur komt niet meer terug. Dit heet tanderosie. Geef uw kind niet meer dan 7 eet- en drinkmomenten op een dag. Alles wat je eet of drinkt, geldt als een eet- en drinkmoment. Zorg dat er tenminste 2 uur tussen zit.